Knatteplock

Med en vilja att förändra synen på barnmat startade Elin Oresten företaget Knatteplock år 2022. Målet är att ge barn en positiv och glädjefylld relation till mat. Som förälder ska man kunna luta sig tillbaka och förundras över den drivkraft som bor i alla små barn att vilja lära sig.

Elin Oresten, grundare av KnatteplockElin Oresten, grundare av Knatteplock AB

Knatteplock är ett bra val för föräldrar, mormor och morfar, eller andra som letar efter en present till ett barn. Det mesta är fokuserat på matlagning eller servering av mat där du nu även hittar fotstöd som passar till barnstolen Antilop från IKEA.

Tallrikar, muggar och bestick för barn

I sortimentet hos Knatteplock hittar man fina tallrikar, muggar och bestick. Divided Plate är tallrikar som är indelade i olika fack / sektioner. Det är bra att kunna servera de olika ingredienserna i ett barns måltid så att man ser vad som finns där.

Divided Plate, barntallrik i olika sektionerDivided Plate, barntallrik i sektioner

Med en delad tallrik kan man lägga till exempel morötter i ett fack, potatismos i ett annat och korv i det tredje. Barn som vill äta med händerna kan göra det eller så använder man Knatteplocks Spoon eller Fork. Både gaffeln och skeden finns att köpa i två varianter med stål/silikon eller bambuträ/silikon.

Bestick för barn, KnatteplockBarnbestick från Knatteplock

Sist men inte minst vill vi lyfta fram Straw Cup, en sugrörsmugg som är lätt att hålla i för ett litet barn. Muggen har två handtag och ett lätt tillgängligt sugrör som sitter fast i muggens lock. Sugrörets bredd är tillräcklig för att kunna suga lite tjockare dryck som smoothie.

Barnmugg med sugrör, Knatteplock ABBarnmugg med sugrör och dubbla handtag