Leksaksambulanser

Att leka utryckning där liv och hälsa står på spel är något man enklast gör med en leksaksambulans. Beroende på vilken leksakstillverkare det är kan ambulanserna se något olika ut. Om leksaken är designad och tillverkad för svenska barn är det svensk ambulans som använts som modell.

Populära leksaksambulanser

Leksaksambulans i trä, plast eller metall

Leksaksfordon tillverkas i tre olika typer av material där plast är vanligast och billigast. Det finns även ambulanser för lek gjorda i trä eller metall. Det syns nästan direkt på bilderna här ovanför vilket material som just det fordonet är gjort av.

Ambulansleksaker med ljud och ljus

Det finns ambulansleksaksbilar med sirener som ljud och blinkande ljus. Även här gäller ju att ljudet och ljuset kan vara olika beroende på vilken land som leksaken är tillverkad för. Det finns inget universellt ambulansljud som gäller i hela världen.

Om man vill kunna leka fullt ut och låta dockor eller leksaksgubbar åka i ambulansen behöver den vara tillräckligt stor. Vissa leksaksfordon går inte att öppna medan andra har dörrar och även inredning på insidan som man kan leka med.