Leksaksambulanser

Att leka utryckning där liv och hälsa står på spel är något man enklast gör med en leksaksambulans. Beroende på vilken leksakstillverkare det är kan ambulanserna se något olika ut. Om leksaken är designad och tillverkad för svenska barn är det svensk ambulans som använts som modell.

Populära leksaksambulanser

 • Bruder Ambulans Mercedes Sprinter med figur 02676

  Bruder Ambulans Mercedes Sprinter med figur 02676
 • Siku Ambulans Leksaksbil 1389

  Siku Ambulans Leksaksbil 1389
 • Siku Ambulans Mercedes Benz Sprinter Typ C 2115

  Siku Ambulans Mercedes Benz Sprinter Typ C 2115
 • Ambulans leksaksbil gul

  Ambulans leksaksbil gul
  Weeeoo weeeoo! Var försiktig för här kommer ambulansen i full fart. I denna leksaksambulans i trä får du träffa ambulanssjuksköterskorna Jen och Jörgen och den olycksfulla, men tålmodiga, patienten&hellip:
 • Bruder Ambulans Range Rover Velar med ambulansförare 02885

  Bruder Ambulans Range Rover Velar med ambulansförare 02885
 • LEGO City 4+ Ambulans och snowboardåkare 60403

  LEGO City 4+ Ambulans och snowboardåkare 60403
  LEGO® City Ambulans och snowboardåkare, ett lekset för barn från 4 år Med ambulans, skatepark och minifigurer av en snowboardåkare och en sjukvårdare Barn kan hitta på utryckningsuppdrag med ambulansen, båren och leksakssprutan Spara framsteg, zooma in och rotera modellen i 3D med appen LEGO® Builder Leksaksambulansen i detta lekset med 79 delar är 7 cm hög, 13 cm lång och 7 cm bred
 • Our Generation Docka - 46 cm - Kaylin - Ambulansförare

  Our Generation Docka - 46 cm - Kaylin - Ambulansförare
 • LEGO City Great Vehicles 60403 Ambulans och snowboardåkare

  LEGO City Great Vehicles 60403 Ambulans och snowboardåkare
  I setet LEGO City Great Vehicles Ambulans och snowboardåkare är LEGO City skateparken täckt av snö och en snowboardåkare har ramlat och behöver din hjälp.

Leksaksambulans i trä, plast eller metall

Leksaksfordon tillverkas i tre olika typer av material där plast är vanligast och billigast. Det finns även ambulanser för lek gjorda i trä eller metall. Det syns nästan direkt på bilderna här ovanför vilket material som just det fordonet är gjort av.

Ambulansleksaker med ljud och ljus

Det finns ambulansleksaksbilar med sirener som ljud och blinkande ljus. Även här gäller ju att ljudet och ljuset kan vara olika beroende på vilken land som leksaken är tillverkad för. Det finns inget universellt ambulansljud som gäller i hela världen.

Om man vill kunna leka fullt ut och låta dockor eller leksaksgubbar åka i ambulansen behöver den vara tillräckligt stor. Vissa leksaksfordon går inte att öppna medan andra har dörrar och även inredning på insidan som man kan leka med.