Leksaksambulanser

Att leka utryckning där liv och hälsa står på spel är något man enklast gör med en leksaksambulans. Beroende på vilken leksakstillverkare det är kan ambulanserna se något olika ut. Om leksaken är designad och tillverkad för svenska barn är det svensk ambulans som använts som modell.

Ambulansleksaker med ljud och ljus

Det finns ambulansleksaksbilar med sirener som ljud och blinkande ljus. Även här gäller ju att ljudet och ljuset kan vara olika beroende på vilken land som leksaken är tillverkad för. Det finns inget universellt ambulansljud som gäller i hela världen.

Om man vill kunna leka fullt ut och låta dockor eller leksaksgubbar åka i ambulansen behöver den vara tillräckligt stor. Vissa leksaksfordon går inte att öppna medan andra har dörrar och även inredning på insidan som man kan leka med.

8 populära leksaksambulanser

 • Kids Concept Ambulans Aiden

  Kids Concept Ambulans Aiden
  En spännande ambulans i träKids Concept Ambulans Aiden är en rolig ambulans i trä där den olyksdrabbade patienten åka säkert till sjukhuset! De två ambulanssvårdarna kan hjälpa den stackars
 • Ambulans med ljus och ljud

  Ambulans med ljus och ljud
  Fantastiskt söt och rolig liten ambulans som både lyser och låter. Perfekt för den lilla som älskar bilar och fartfyllda lekstunder! De blinkande lamporna och sirenen tillsammans med de fritt rö
 • Siku Ambulans och Helikopter 1:87

  Siku Ambulans och Helikopter 1:87
 • Ambulans med ljus och ljud

  Ambulans med ljus och ljud
  Fantastiskt söt och rolig liten ambulans som både lyser och låter. Perfekt för den lilla som älskar bilar och fartfyllda lekstunder! De blinkande lamporna och sirenen tillsammans med de fritt rörliga hjulen gör leken verklighetstrogen! och utryckningsljud.
 • Polis och Ambulans 2-pack med ljus o ljud

  Polis och Ambulans 2-pack med ljus o ljud
  Special Team - 2-pack med svensk polis och ambulans med ljud och ljus. Från 3 år. 
 • Kids Concept Ambulans Aiden (Gul)

  Kids Concept Ambulans Aiden (Gul)
  Leksaksambulans i trä från Kids Concept.
 • Bruder Ambulans Mercedes Sprinter med Förare 02536

  Bruder Ambulans Mercedes Sprinter med Förare 02536
 • Ambulans med ljus och ljud

  Ambulans med ljus och ljud
  Teamsterz lilla ambulans med ljus & ljud och lärande genom lek. Den har blinkande lampor och siren, fritt rörliga hjul och utryckningsljud. Rollspela en nödsituation där ambulansen kör iväg för att söka och rädda människor. Lämplig från 3 år.

Leksaksambulans i trä, plast eller metall

Leksaksfordon tillverkas i tre olika typer av material där plast är vanligast och billigast. Det finns även ambulanser för lek gjorda i trä eller metall. Det syns nästan direkt på bilderna här ovanför vilket material som just det fordonet är gjort av.