Namnlappar till barnkläder

Att barnens kläder förr eller senare hamnar på fel ställe är oundvikligt. Speciellt när de börjat på förskolan eller skolan. Genom att märka kläderna med tydliga namnlappar minskar risken för borttappade barnkläder.

Populära motiv på Namnlappar

Olika typer av namnlappar

Att beställa egna namnlappar är billigt och enkelt gjort på nätet. Det är en extrakostnad såklart, men om den lilla lappen kan göra att plagget inte försvinner från dagis eller träningen är det snabbt intjänat.

Det finns lite olika varianter på etiketter och namnlappar som funkar till textil. Vissa har ett klister som aktiveras när man stryker med varmt strykjärn: stryka-på namnlappar.

Andra namnlappar syr man fast som t ex de vävda namnlapparna. Det finns också strykfria lappar som är lite mer av ett klistermärke.

Vi kan också rekommendera Filur Namnlappar med ett bra sortiment. De har lappar med kända figurer från barnfilmer, tv-program och serietidningar.

Hos iKast Etikett kan du designa dina egna namnlappar och stryklappar. De har också så kallade "transfer namnlappar" där man stryker så att texten hoppar över till tyget.

Vilken sort du väljer är lite upp till dig och hur praktiskt lagd du är. Om du inte har en symaskin eller är dålig på att sy för hand, kan du ju välja bort de vävda etiketterna och fokusera på de andra.

Sist, men inte minst finns Namly Design där man kan skapa set med självhäftande namnlappar från 129 kr för 66 st.

Namnmärkning ska tåla tvättmaskin

En sak som är viktigt är ju att namnmärkningen sitter kvar länge och tål tvättmaskin. Det är något som faktiskt namnbanden är bättre på än t ex märkpenna som man skriver med på tvättlappen. Vissa pennor håller inte för de högre temperaturerna (60 grader) som ofta kan behövas vid tvätt av smutsiga barnkläder.

En annan fördel är att man får plats med hela namnet på sin egen designade namnlapp. Lappen med tvättinstruktioner är oftast ganska liten och redan full med information. På sin höjd brukar man få plats med korta namn som Anna, Simon eller Eva. Många tvingas hålla sig till bara initialer för namnmärkning.

Efternamn och telefonnummer på namnlappen

Om du har många barn och tänker att de ska ärva kläder av varandra kan det vara en god idé att tänka till på vad det ska stå på namnlappen. En smart idé är att märka kläderna med efternamn och kanske telefonnummer.

Om du beställer ett kit med 100 lappar för cirka 100-200 kr så kommer du klara dig genom alla småbarnsåren.

Självhäftande namnlappar med klister funkar även på leksaker

Det finns en fördel som de strykfria namnlapparna har och det är att de kan funka även på annat än textil. Självhäftande namnlappar med klister brukar gå att fästa bra på leksaker som cykel, skateboards, mobiler och andra prylar.